Succesul in cariera

Comentariile sunt închise pentru Succesul in cariera

In calitate de coach, adeseori am descoperit ca oamenii isi limiteaza singuri propriile dorinte, fie in mod inconstient, fie pentru ca sunt nu sunt convinsi ca dorintele lor sunt realizabile. Si pentru ca oamenii actioneaza in functie de credintele lor, de parca acestea ar fi conforme cu realitatea, credintele devin realitatea in care traiesc. Lucru care deseori aduce o nemultumire, frustrare, resentimente.

Fii propriul tau coach si intreaba-te: Care este pentru tine reteta ideala a unei slujbe?

Pentru cei mai multi oameni, aceasta implica probabil cateva sau chiar toate aspectele urmatoare: un mediu placut, sarcini si proceduri interesante, oameni compatibili din punct de vedere social, obiective comune, recompense corespunzatoare. Daca fragmentam aceste aspecte descoperim ca mai sunt si alte lucruri importante, cum ar fi: confortul, sentimentul de a fi util, recunoastere si cu siguranta multe altele.

Acorda-ti cateva minute pentru a te gandi la tine si la slujba ta!

Este calea pe care vrei sa o urmezi si de acum inainte?

Poate ca aceasta slujba inseamna completarea veniturilor familiei: stii ce anume castiga familia din venit – insa reflecteaza putin … tu ce castigi?

Te ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti?

Ce valori, calitati si  credinte reprezinta aceasta ocupatie pentru tine?

Care sunt concordantele si neconcordantele?

Deseori in coaching incertitudinea este inceputul invatarii si descoperirii, atata vreme cat iti acorzi timp si spatiu sa o explorezi, sa reflectezi si sa meditezi.

Sa evaluezi din cand in cand ce reprezinta slujba aleasa si in ce fel are legatura cu scopurile tale in viata reprezinta o modalitate folositoare prin care poti stapani experienta muncii. Ceea ce faci cu perioada ta de activitate este in primul rand o decizie legata de viata ca intreg.

Care ar fi exact rolul, mediul, sarcina, organizatia ideala pentru tine?

Ce anume te va face sa stii ca ti se portiveste? Ce abilitati ai si cum le poti folosi?

Reusita in cariera implica, inainte de toate, existenta unei concordante intre tine si slujba aleasa. Oamenii care reusesc sunt cei care isi valorifica timpul, energia si  abilitatile si care le investesc in mod chibzuit. Energia si tipul tau sunt cele mai valoroase bunuri pe care le ai. Investirea acestota in mod chibzuit este cheia pentru a reusi.

Din punctul meu de vedere, in calitate de career coach, cred ca munca ar trebui sa aiba un sens, sa dea sentimentul de scop in viata, sa ne permita atingerea potentialului si sa ne imbogateasca experienta vietii.

Related Posts

Arta deciziilor corecte