Remedierea relatiilor dificile

Comentariile sunt închise pentru Remedierea relatiilor dificile

Exista momente in care, desi ai folosit toate abilitatile pentru a crea o relatie buna, nu poti ajunge la o anumita persoana. Se poate ca acest lurcu sa nu se intample des, dar cand apare, poate fi un impediment major pentru dezvoltarea ta in interiorul organizatiei. Poti avea cu cineva pe care nu il placi. Se poate sa spui: ‘este atat de arogant’, ‘este atat de pedanta’, ‘crede ca are intotdeauna dreptate’, ‘nu e atat de destept pe cat se crede’, ‘nu termina niciodata nimic‘… samd.

Gandeste-te la faptul ca atunci cand iti dai seama ca altii te irita si te deranjeaza din anumite puncte de vedere, tu esti singurul capabil sa vezi despre ce e vorba, fiindca recunosti o parte din tine. Perceptia inseamna proiectare. Vezi ca ceea ce esti si ceea ce faci nu valoreaza nimic in cazul tau, asa ca respingi aceste calitati si la ceilalti, considerandu-le innaceptabile. Pe cat este de simplu sa stabilim relatii cu cei care reflecta ceea ce valorizam cel mai mult la noi insine, pe atat este de greu sa fim alaturi de oameni al caror comportament recognoscibil este cel pe care vrem sa-l eradicam din propriile noastre personalitati.

Celalalte persoane aleg sa se comporte intr-un anumit fel, iar noi alegem cum sa interpretam sau cum sa percepem comportamentul lor. Asta inseamna ca oamenii din viata noastra vor actiona in modul in care noi ne dorim sa o faca, in subconstient. Am obtinut lucrul asupra caruia ne-am concentrat si prin urmare am proiectat asupra celorlalti modul in care vrem sa actioneze. Odata ce aceste proiecte ajunge sa devina constienta, se transforma in propriile noastre proiectii.

Acest lucru inseamna ca vom vedea la altii ceea ce vrem sa vedem, percepand lucrurile asa cum se regasesc ele la tine. Este nerealist sa te astepti sa placi pe toata lumea cu care trebuie sa lucrezi si cu toate acestea, daca recunosti ca aceasta perceptie nefavorabila pe care o ai poate fi o proiectie a ceea ce esti, vei deveni mai corect, mai umil si mai pregatit sa accepti atat faptul ca ceilalti sunt diferiti, dar si asemanatori cu tine.

Nu uita! Relationarea cu ceilalti, cu persoane pe care nu le cunosti inca, dar esti nevoit sa o faci, iti va oferi resursele suplimentare necesare pentru a continua sa adaugi valoare fiecarui nivel din cariera ta.