Motivatia

Comentariile sunt închise pentru Motivatia

Adeseori am venit in contact cu manageri care imi puneau aceeasi intrebare „cum faci sa motivezi oamenii?”. Destui din acesti manageri nu au motivatia necesara ei insisi.

Uneori li s-a intamplat sa se simta stresati si nesiguri de rolul lor; altora li s-a parut jenant simplul fapt de a comunica deschis si autentic cu oamenii. Am auzit de curand un director de resurse umane sustinand o prezentare ‘de motivare’ angajatilor companiei, spunandu-le ca „schimbarea cu care ne confruntam va fi foarte dificila, dar vom supravietui”.

E limpede ca directorul acesta nu simtea el insusi motivatia necesara, mai mult decat atat, nu si-a dat seama ce efect vor avea cuvintele sale asupra tuturor celorlalti. „Supravietuire? Cat de mult iti poate schimba motivatia asa ceva? Daca tu insuti nu esti pe deplin motivat, de asta trebuie sa te ocupi, nu de motivatia celorlalti. Oamenii sunt foarte capabili sa se motiveze singuri, iar ca manager nu trebuie decat sa creezi un mediu prin care sa simplifici acest proces.