Modelarea succesului prin coaching

Succesul sau valoarea muncii unei persoane, barbat sau femeie nu poate fi redusa la produsele rezultate sau la serviciul prestat, recompensate printr-un salariu sau prin alt fel de onorarii.

In aceasta valoare trebuie inclus si faptul ca a muncii opt ore pe zi inseamna a-ti vinde, zilnic, opt ore din viata. Iar pretul vietii unui om este inestimabil.

Succesul nu inseamna doar realizari observabile, este mai degraba un proces decat evenimente, este o excelenta personala. Iar excelenta este ceea ce functioneaza eficient, economic, elegant. Investind in excelenta personala prin sesiuni de coaching reusim sa ne formam o trusa de modalitati eficiente de a gandi, de a ne comporta si de a interactiona cu ceilalti.

In modelarea excelentei prin coaching ne concetram atentia pe:

  • Identificarea scopului
  • Verificarea conditiilor de formulare corespunzatoare pentru a ne asigura sansele de reusita
  • Identificarea resurselor necesare pentru atingerea scopului, atat a celor interne cat si a celor externe
  • Stabilirea celor mai eficiente moduri de a va reprezenta scopul, astfel incat sentimentele, gandirea si actiunile sa fie indreptate spre aceeasi directie
  • Mentinerea unei vigilente constante asupra progreselor realizate folosind toate tipurile de feedback
  • Flexibilitate si adaptare
  • Recompensarea fiecarei etape pentru ca procesul sa fie unul placut in sine

Modelarea prin coaching in aceasta directie, va poate ajuta in cel putin doua moduri: intelegand cum anume procedati dvs. si ceilalti din jur si afland care sunt punctele comune ale oamenilor de succes.

Indrumarea prin coaching va poate ajuta sa va ajutati singur prin metode simple, eficiente si elegante sa va atingeti obiectivele dorite, identificand la timp eventualii sabotori interni. Binenteles e nevoie de efort, timp si perseverenta.

No comments

You must be logged in to post a comment.