Luarea deciziilor si amanarea

Comentariile sunt închise pentru Luarea deciziilor si amanarea

Cel mai important pas in managerierea propriei cariere si a propriului progres este sa iei decizia de a-ti controla propria viata si sa stabilesti cum vei reactiona vizavi de ceea ce ti se intampla. Daca nu iti controlezi destinul, inseamna ca altcineva o face, iar acest lucru te pune in pozitia unei victime. Oamenii care isi controleaza propriul destin hotarasc ceea ce li se intampla si nu isi permit sa se afle la mana evenimentelor. Controlul real inseamna sa alegi cum sa reactionezi in fata diverselor situatii care nu sunt complet sub controlul tau. Desi nu poti schimba evenimentul in sine, poti controla modul in care reactionezi tu la el. Impactul faptului ca acorzi atentie sentimentelor negative (si poate lasi diverse sarcini neterminate) poate fi catastrofal pentru cariera ta. In afara de situatia in care detii controlul complet asupra fiecarui eveniment din viata ta, amanarea poate avea efecte negative asupra carierei tale.

Evitarea sau amanarea

Mai intai de toate, stai un moment si fii complet sincer in legatura cu ceea ce faci si cu ceea ce ai ales sa nu faci, adica sa eviti. Scrie o lista cu principalele sarcini care iti compun o saptamana de lucru.

Apoi ia in considerare fiecare sarcina si intreaba-te: „Cat de eficient ma ocup de aceasta sarcina?”.

Dupa care te poti intreba: „Au existat ocazii in care am evitat sa fac aceasta sarcina?”, pentru ca in final sa te gandesti: „Ce anume este important vizavi de aceasta sarcina pentru functionarea companiei?„.

Acorda fiecarei sarcini si fiecarei intrebari un scor de la 1 la 10, dupa care verifica lista si eventualele nepotriviri. Daca exista vreo discrepanta intre ceea ce faci si nevoile companiei, atunci exista sansa mari ca, in diverse situatii, sa dezamagesti pe cineva sau sa nu reusesti sa profiti de o ocazie care trece prin fata ta.

Accepta ca tu esti complet responsabil pentru propria ta viata si totodata pentru propriul tau succes. Daca esti convins de acest lucru, vei fi pe drumul cel bun, acela de indeplinire a scopurilor, straduindu-te treptat sa te ridici deasupra tuturor.

Related Posts

Arta deciziilor corecte