In interiorul propriei minti

Comentariile sunt închise pentru In interiorul propriei minti

Modul de a mentine un sistem sanatos de gandire cu un impact pozitiv asupra mediului de lucru si a rezultatelor tale este de a identifica gandul initial sau retinerea care cauzeaza gandirea negativa.

Ti se intampla sa nu te poti concentra asupra activitati pe care o desfasori? Poate, uneori, ceva tot iti vine in minte, o decizie pe care trebuie s-o iei sau o situatie care trebuie neaparat rezolvata si pentru care nu ai inca o solutie?

O boala sau o problema financiara te vor distrage cu siguranta de la munca.  O alta cauza este faptul ca ai rezultate neclare. De multe ori, esti atat de absorbit de detalii, incat deviezi de la scopul principal a ceea ce trebuie sa faci. Poate ca e mai interesant sau poate ca ti se pare mai important decat sarcina principala, dar daca nu e legat de rezultate stabilite, nu te va duce departe.

Nu exista o cauza unica pentru care iti displace sau nu-ti place un anumit tip de activitate. Poate ca vei putea delega anumite sarcini pe care preferi sa le eviti, dar cand faci schimbari de identitate de valori si treci la noi roluri, vei descoperi ca sunt anumite activitati pe care ai vrea mai degraba sa le ocolesti. Cauza acestui lucru poate fi gasita in profilul tau metaprogram. Pentru a putea fi pe deplin motivat, e necesar ca activitatea sa aiba o valoare intrinseca.

Mediul de azi al afacerilor este complex si sofisticat. Relatiile de business nu mai sunt atat de simple. Rolurile si responsabilitatile capata amploare, iar tintele se muta in fiecare zi. Chiar acum, in timp ce citesti, cineva, undeva, intr-o alta parte a lumii, planuieste ceva care iti va influenta soarta intr-un anumit mod.

Nu poti controla nimic din toate astea. Singura stabilitate pe care o poti mentine este cea a starii tale mentale. Nimeni nu poate prezice ce se va intampla maine, dar daca ai controlul asupra starii tale mentale si trupesti, esti pregatit pentru orice si poti raspunde pozitiv si eficient – asta inseamna sa ai acces la orice stare in care vrei sa te gasesti, in orice situatie te-ai afla si sa fii destul de motivat pentru a-i molipsi si pe ceilalti cu energia ta pozitiva.