Dezvoltarea autocunoasterii

Comentariile sunt închise pentru Dezvoltarea autocunoasterii

Importanta autocunoasterii si a competentei emotionale este tot mai larg recunoscuta in domeniul coachingului. Unele studii sugereaza ca productivitatea angajatului nu este influentata atat de salariul si beneficiile primite, cat mai degraba de implicarea lui emotionala in relatiile cu colegii si supervizorii. Din ce in ce mai multe companii vad in coachingul pentru cresterea autocunoasterii si dezvoltarii emotionale o componenta esentiala pentru dezvoltarea aptitudinilor interpersonale ale angajatilor.

Coachingul pentru lideri are ca obiect sa-i faca pe manageri sa se schimbe. In timp, s-a dezvoltat ca metoda prin care mangerilor de la toate nivelurile sa li se asigure spatiul esential pentru reflectie. Prin reflectie, managerii incep sa se inteleaga pe ei insisi mai bine, sa-si infrunte deschis obstacolele si motivele de preocupare, sa-si ocroteasca ambitiile si aspiratiile si sa-si elibereze si canalizeze creativitatea in directia obiectivelor organizationale.

Noi suntem insa de parere ca, pentru a putea realiza o schimbare reala si sustenabila de comportament, o oarecare autocunoastere este necesara. Autocunoasterea este o aptitudine „soft” dar asa cum se intampla de multe ori, astfel de aptitudini au impact asupra formarii de aptitudini „hard”.