Coachingul si tehnicile de relaxare si meditatie pentru cresterea performantei managerilor

Tehnicile de relaxare și meditație, introspecție sau reflecție asupra propriilor experiențe în activitatea zilnică a managerilor, îi ajută pe aceștia să se înțeleagă pe ei înșiși mai bine, să-și înfrunte obstacolele și motivele de preocupare, să-și ocrotească aspirațiile și să-și canalizeze creativitatea în direcția obiectivelor organizaționale.

Dintr-un anume punct de vedere, un leadership eficace are la bază armonia deplină dintre ceea ce trebuie să facă managerii și valorile lor fundamentale, precum și recursul la autoritatea din interior, care provine din cunoașterea de sine și convingerea personală.

În multe situații de coaching, tehnicile de relaxare merită luate în considerare, ca un demers premergător stabilirii unor obiective și alcătuirea planului de acțiune, eliminarea diferitelor surse de stres, iritabilitate sau tensiune sau lipsa echilibrului dintre muncă și viață. Lucrul important și adesea neglijat, este faptul că atunci când lucrăm sub tensiune, capacitatea noastră cognitivă poate fi mai redusă. Nu mai reușim să gândim clar, avem tendința de a lua decizii slabe, nu ne mai concentrăm decât pe termen scurt, ne simțim gândirea blocată și suntem în general nereceptivi la ideile noi sau creative. Evident, un manager foarte stresat este incapabil să treacă imediat la acțiune, nu e în stare să absoarbă informații noi, iar o schimbare comportamentală reală este cât se poate de improbabilă.

Tehnicile de relaxare sau meditație pot fi utile pentru manageri pentru că ajută eliberarea minții de mulțimea de gânduri cu care se umple în viața de zi cu zi ajutându-i să-și îmbunătățească performanța în muncă. Este o modalitate prin care ei își pot crește gradul de autocunoaștere și conștientizare. În timp, și printr-o practică continuă, susținută, mentalul se disciplinează și se reglează, iar o parte considerabilă din dezordinea interioară este eliminată. Prin practicarea susținută a meditației mentalul va deveni calm și linistit, iar ideile nedorite vor înceta să îi mai tulbure.

Un coach experimentat în tehnici de relaxare și meditație poate informa managerul cu privire la stres și efectele dăunătoare asupra performanței. De asemenea, coachul poate adopta rolul de îndrumător pentru a-i arăta cum să combată stresul prin folosirea diferitelor tehnici de relaxare și meditație.

Studiu de caz:

A.F. este angajată într-o agenție de publicitate ca director de creație. Ori de câte ori are de făcut o prezentare în fața unor potențiali clienți, se simte extrem de tensionată. A recurs în trecut la autohipnoza, tehnică care a ajutat-o întru-câtva, iar în urmă cu ceva vreme a dorit să treacă la un alt nivel de relaxare și detensionare. Astfel că mai multe sesiuni de coaching au fost consacrate exersării unor stări mai avansate de relaxare și meditație. În plus A.F. ascultă zilnic o înregistrare audio a tehnicilor respective. La finalul intervenției de coaching A.F. afirmă că se simte mai plină de încredere și mai bine pregătită pentru prezentările făcute clienților. O monitorizare lunară timp de 3 luni, după terminarea programului de coaching, a indicat nu numai că A.F. a început să primească feedback pozitiv asupra prezentărilor ei, că starea ei de tensiune s-a redus considerabil, capacitatea de concentrare a crescut, încrederea în forța prezentărilor ei a crescut, ci și că performanța ei a devenit un factor important în câștigarea de noi clienți pentru agenția de publicitate.

No comments

You must be logged in to post a comment.